Dacă nu doriți să utilizați Contul Microsoft pe computerul dvs. cu Windows 11, puteți fie să convertiți Contul Microsoft în Cont local, fie să eliminați Contul Microsoft de pe computer.

Eliminați contul Microsoft din Windows 11

În timp ce Microsoft oferă opțiunea de a configura computerul utilizând un cont local în Windows 11 (Pro), această opțiune nu este disponibilă în Home Edition a Windows 11.

Singura modalitate de a configura un computer cu Windows 11 (Acasă) este fie să vă folosiți contul Microsoft existent, fie să creați un nou cont Microsoft, folosind numărul de telefon sau adresa de e-mail.

Odată ce computerul este configurat, puteți crea un cont local, puteți acorda drepturi de administrator pentru acest cont și puteți utiliza acest cont de administrator local pentru a elimina contul Microsoft de pe computer.

Ce se întâmplă când eliminați contul Microsoft?

Când eliminați contul Microsoft, toate datele asociate contului dvs. Microsoft, inclusiv toate fișierele aflate pe desktop și stocate în dosarul Documente, Imagini, Muzică și Descărcări vor fi șterse.

Prin urmare, asigurați-vă că transferați toate fișierele, fotografiile și alte date pe o unitate de stocare externă sau într-o altă locație de pe computer.

Un alt impact al eliminării Contului Microsoft este că nu veți putea configura Găsește-mi dispozitivul pe computer, ceea ce vă permite să găsiți, să blocați sau să ștergeți dispozitivul pierdut sau furat.

Vestea bună este că puteți oricând să adăugați înapoi Contul Microsoft pe computer și să vă bucurați de toate beneficiile utilizării Contului Microsoft.

Pasul 1. Creați un nou cont de administrator local

Primul pas este să creați un nou cont local pe computer. Pentru aceasta, trebuie să fiți conectat la computer folosind fie un cont Microsoft, fie un cont local cu privilegii de administrator.

1. Faceți clic pe butonul Start Windows > pictograma Setări > selectați Conturi în panoul din stânga. În panoul din dreapta, derulați în jos și faceți clic pe Familie și alți utilizatori.

2. Pe ecranul următor, faceți clic pe butonul Adăugați cont, situat sub Other Users.

Adăugați opțiunea de cont în Windows 11

3. În ecranul următor, faceți clic pe linkul Nu am informațiile de conectare ale acestei persoane.

Nu aveți informații de conectare pentru persoane

4. Pe ecranul Creare cont, faceți clic pe opțiunea Adăugați un utilizator fără un cont Microsoft.

Adăugați utilizator fără cont Microsoft

5. Pe ecranul următor, introduceți numele de utilizator, parola pentru noul cont de utilizator local și faceți clic pe Următorul pentru a crea un nou cont local pe computer.

Creați un cont de utilizator local pe un computer Windows

6. Pe ecranul următor, faceți clic pe Contul nou pe care tocmai l-ați creat și selectați opțiunea Modificare tip de cont.

Schimbați opțiunea tip de cont în Windows 11

7. Pe ecranul următor, faceți clic pe Săgeată în jos pentru Tip cont > selectați opțiunea Administrator și faceți clic pe OK.

Schimbați tipul contului Windows în Admin

Acest lucru finalizează crearea unui cont de administrator local pe computerul dvs., ceea ce înseamnă că puteți elimina în siguranță contul Microsoft de pe computer.

Pasul 2. Eliminați contul Microsoft de pe computerul Windows 11

Deconectați-vă de la contul Microsoft și conectați-vă la contul de administrator local pe care l-ați creat la Pasul 1 (mai sus) și urmați pașii de mai jos pentru a elimina contul Microsoft de pe computerul dvs. cu Windows 11.

1. Faceți clic pe butonul Start Windows > pictograma Setări > selectați Conturi în panoul din stânga. În panoul din dreapta, derulați în jos și faceți clic pe Familie și alți utilizatori.

Opțiunea pentru familie și alți utilizatori în Windows 11

2. Pe ecranul următor, selectați contul Microsoft și faceți clic pe opțiunea Eliminare.

Eliminați contul Microsoft de pe computerul Windows

3. Pe ecranul următor, faceți clic pe butonul Șterge contul și datele.

Ștergeți contul de utilizator Microsoft și datele de pe computerul Windows 10

După cum am menționat mai devreme, toate datele prezente în Contul Microsoft vor fi șterse, iar Contul Microsoft va fi eliminat de pe computer.